Trygt og godt skolemiljø

  • Hyggelige lærere

  • Trivselsundersøkelser annenhver uke

  • Kun 66 elever

  • Trivelige lokaler og flotte utearealer

  • Frukt og skolelunsj

  • Vaffelsteking

Hyggelige lærere

Vi er glade i elevene våre, og det merker de. Vi har en lun og god stemning på skolen, og vi er opptatt av at alle skal ha det trygt og godt. Derfor bryr vi oss, derfor følger vi opp, derfor er vi alltid tilgjengelig når de trenger oss. Siden vi er en så liten skole, blir vi godt kjent med alle sammen, og det utvikler seg et tillitsforhold mellom elever og lærere.

Mentorene har mye tid avsatt til å snakke med hver enkelt elev, både om trivsel og faglig fremgang. De kan være strenge når det er nødvendig å gi et lite dytt, men de er alltid hensynsfulle og respektfulle. Elevene opplever at de kan stole på mentoren sin, og mentoren hjelper dem med å snakke ut om ting som oppleves vondt eller vanskelig.

Ledelsen sitter i samme landskap som elevene, bare med en glassvegg mellom. Selv når rektor og daglig leder sitter opptatt i et møte, er det hyggelig når elevene vinker "takk for i dag" ved dagens slutt. Ledelsen er mye ute sammen med elevene på læringsverkstedet og på utflukter.

Vi har omtrent 6 årsverk ansatt hos oss. Du kan lese mer om våre ansatte her.

Trivselsundersøkelser annenhver uke

For å avdekke om noen ikke har det så bra, gjennomfører vi annenhver uke en kort digital trivselsundersøkelse der vi spør om eleven opplever å ha et trygt og godt skolemiljø. Dersom eleven ikke har det bra, så gjennomfører en av de voksne straks en samtale med eleven for å finne ut hvordan vi kan hjelpe.

På denne måten tar vi tak i saker før de vokser seg store. Vi er opptatt av at alle skal ha det trygt og godt hos oss.

Kun 66 elever

Det er kun 66 elever på Humanistskolen, og som den eneste skolen i verden tilhører alle skolens elever samme årskull. Vi følger våre 66 elever gjennom de tre årene på ungdomsskolen, før vi tar inn nye elever tre år senere. Denne organiseringen bidrar til at vi bli veldig godt kjent med elevene våre, og kan gi dem den oppfølgingen og den omsorgen de trenger. Samtidig er vi mange nok til at alle finner venner de passer sammen med.

Nå har vi 66 elever født i 2008. Høsten 2024 tar vi inn 66 elever født i 2011, og så følger vi disse elevene gjennom de tre årene på ungdomsskolen, før vi tar inn neste elevkull høsten 2027 (da elever født i 2014). Elever født i andre årskull kan dessverre ikke få plass hos oss.

Mange spør oss om vi planlegger å utvide, slik at vi kan ta inn elever hvert år. Det har vi ingen planer om. Vi har heller ingen planer om å ha flere elever på kullet, selv om vi har dobbelt så mange søkere som ledige plasser. Mens Osloskolen lager gigantskoler der ingen er i stand til å kjenne alle elevene, går vi den andre veien. I valget mellom fabrikk eller familie, så satser vi på å være stor familie der alle har det trygt og godt.

Trivelige lokaler og flotte utearealer

Humanistskolen holder til i moderne og trivelige lokaler på Ullevaal Stadion, med omtrent 700 kvadratmeter tilgjengelig inne.

Elevene våre behandler lokalene og møblene pent, og de får derfor lov til å bruke både sofaer, hengekøye, liggesekk og massasjestol når de vil. Vi trenger heller ikke å ha et låst skolebibliotek, så elevene har fri tilgang til bokhyller fulle av skjønnlitteratur og faktabøker. Vi stoler på at elevene er flinke til å rydde opp etter seg, og da er det bare hyggelig at de bruker kjøkkenet hvor de i lunsjpausen lager seg ostesmørbrød og fritt kan bruke bestikk, kopper og glass. På kjøkkenbenken står det også alltid fremme brød og knekkebrød, og i kjøleskapet finnes gulost, salami og syltetøy, så det er bare å smøre seg en skive om man er litt ekstra sulten en dag.

Utendørs har Ullevaal Stadion har mye å by på i friminuttene. Skolen har utgang til vestre tribune – definitivt Norges kuleste skolegård! Her kan elevene sitte i solen og snakke eller spille brettspill. Langs gressbanen kan elevene skate, gå på rulleskøyter, sykle, sjonglere og spille boccia. På toppen av amfiet ligger en overbygget takterrasse hvor elevene kan danse, spille innebandy, fotballspill, boccia, gulv-sjakk og gulv-curling. Der er det også mulig å spille Playstation!

Området er stort (ca 5.000 m2) så det er god plass både for dem som ønsker å være sosiale og de som ønsker litt ro. Amfitribunen ligger i sin helhet skjermet fra støy og trafikk, og har gode lysforhold med mulighet for å oppholde seg i solen eller oppsøke skygge, samt å kunne søke ly under tak.

Inntil Ullevaal Stadion ligger Bergbanen (7.000 m2), hvor elevene kan spille ballspill i langfriminuttene på høsten og våren. På vinteren er banen islagt, og da bruker vi den i kroppsøvingstimene til å gå på skøyter.

På Ullevaal Stadion er det også gode muligheter til å handle mat dersom noen har glemt nistepakken; enten på butikken eller på et av de mange spisestedene i nærheten.

Frukt og skolelunsj

Hver dag setter vi ut bugnende fruktfat i alle klasserom, og elevene kan spise så mye frukt de vil. Frukten leveres fra selskapet Ferske Fristelser, og vi får fire-fem ulike frukter hver uke. Spesielt populært er det med bananer, tørket eple og blåbær, men også ferske gulrøtter, kiwi, persimon, cherrytomater, epler, pærer, fersken og plommer er godt.

Én dag i uken serverer vi skolelunsj til alle elevene. Da setter vi frem brød, pålegg, yoghurt, kjeks, juice, melk og grønnsaker. Elevene synes det er veldig hyggelig å kunne samles rundt et felles måltid midt på dagen.

Vaffelsteking

Flere ganger i måneden fylles skolen av verdens herligste duft: lukten av nystekte vafler. Det er elevene selv som steker vaflene, noen ganger sammen med en av våre skolebesteforeldre. Dette er eldre mennesker som stiller opp for å tilbringe et par timer i hyggelig selskap med elevene, og som bidrar til å skape et varmt og lunt miljø på skolen. Det er ikke tvil om at dette er et av ukens høydepunkter både for elever og skolebesteforeldre!


Kunne du også tenke deg å være skolebesteforelder?

Vi søker skolebesteforeldre som vil steke vafler sammen med elevene på torsdager kl 1415-1530, helst én gang i måneden eller oftere. Vi kan ikke tilby betaling, men vi kan tilby et varmt og positivt miljø, elever som setter pris på voksenkontakt og utvikling av meningsfulle relasjoner på tvers av generasjoner.

Vi håper du tar kontakt dersom du synes at dette høres hyggelig ut! Skriv til thomas@humanistskolen.no eller ring oss på 400 88 055 (mellom kl 09 og 15).