Trygt og godt skolemiljø
Varme og hyggelige lærere
Kun 66 elever
Sosiale aktiviteter
Hyppige trivselsundersøkelser
Trivelige lokaler og flotte utearealer
Gratis frukt
Varme og hyggelige lærere
Vi er glade i elevene våre, og det merker de. Vi har en lun og god stemning på skolen, og vi er opptatt av at alle skal ha det trygt og godt. Derfor bryr vi oss, derfor følger vi opp, derfor er vi alltid tilgjengelig når de trenger oss.
Siden vi er en liten skole, blir vi godt kjent med alle sammen, og det utvikler seg et dypt tillitsforhold mellom elever og lærere. Når elevene blir bedt om å beskrive skolen med ett ord, er det mange elever som skriver familie.
Mentorene har mye tid avsatt til å snakke med hver enkelt elev, både om trivsel og faglig fremgang. De kan være strenge når det er nødvendig å gi et lite dytt, men de er alltid hensynsfulle og respektfulle. Elevene opplever at de kan stole på mentoren sin, og mentoren hjelper dem med å snakke ut om ting som oppleves vondt eller vanskelig.
Ledelsen sitter i samme landskap som elevene, bare med en glassvegg mellom. Selv når rektor og daglig leder sitter opptatt i et møte, er det hyggelig når elevene vinker "takk for i dag" ved dagens slutt. Ledelsen er sammen med elevene på skolens læringsverksted og på utflukter.
Du kan lese om skolens ansatte her.
Fra overnattingstur på 9. trinn.
Kun 66 elever
Vi har valgt en annen vei enn Osloskolen, som lager gigantiske skoler hvor ingen kjenner alle. I valget mellom fabrikk eller familie, så satser vi på å være en stor familie - og en liten skole - der alle tar vare på hverandre og hvor alle har det trygt og godt.
Selv om vi er små, er vi store nok til å ha variasjon og mangfold i elevmassen. Som elev vil du finne mange du trives godt sammen med, noen morgenfugler som sprudler av positivitet og energi, noen som farger håret lilla, noen som ikke sier så mye, noen som liker å snakke hele tiden, noen med like sære interesser som deg, noen du kanskje forelsker deg i, og noen du ikke har så mye til felles med. Dette mangfoldet er verdifullt.
Som den eneste skolen i verden tilhører alle skolens elever samme årskull. Vi følger våre 66 elever gjennom de tre årene på ungdomsskolen, før vi tar inn nye elever tre år senere. Denne organiseringen hjelper oss med å bli veldig godt kjent med elevene våre, og gi dem den omsorgen og oppfølgingen de trenger.
Sosiale aktiviteter
Vi skaper samhold gjennom ulike sosiale aktiviteter som vennegrupper, klubber i langfriminuttet og arrangementer som Halloween-fest og overnattingsturer. Skolens ansatte er involvert i alt som skjer for å sikre inkludering og trygghet for alle.
Skolens unike organisering bidrar til samhold. Ukentlige utflukter og læringsverkstedet gir naturlige muligheter for sosialt samspill og samtaler mellom elevene, og det samme gjør aktiviteter i FOKUS-tiden og øktene med samarbeidslæring.
På 8. trinn overnatter vi på Solobservatoriet på Harestua. For enkelte elever er dette første overnatting borte fra familien, og vi passer på at det blir en trygg og fin opplevelse for alle. I vintermørket beskuer vi stjernene sammen, og koser oss rundt leirbålet og i den varme hytta etterpå, og dette styrker fellesskapet i gruppen.
På 9. trinn drar vi på skoletur til Spania. Programmet er fullpakket med organiserte fellesaktiviteter fra morgen til kveld, noe som gir trygghet og hindrer hjemlengsel og ensomhet. Felles opplevelser og måltider gjør at elevene knytter sterke bånd og bygger vennskap og minner for livet.
Vi har et spennende musikalprosjekt på 9. trinn, hvor elevene gjennom flere uker arbeider tett sammen i en kreativ setting med høyt tempo og stort tidspress. I prosessen oppdager elevene nye sider ved seg selv og de andre, og de lærer å verdsette mangfoldet i elevgruppen. Det er fantastisk å oppleve hvordan de med stor omsorg løfter hverandre opp og frem!
På 10. trinn ser vi resultatene av vårt fokus på sosiale ferdigheter. Elevene er ansvarsbevisste ungdommer som inkluderer andre spontant, fokuserer på det positive og støtter hverandre. Selv med fokus på fag og karakterer det siste året, viser de stor raushet og vilje til å hjelpe hverandre.
Hyppige trivselsundersøkelser
For å sikre at alle har det bra på skolen er det viktig å være tett på. I tillegg til de ukentlige mentorsamtalene med hver enkelt elev, gjennomfører vi med få ukers mellomrom digitale trivselsundersøkelser der vi spør elevene om de opplever å ha et trygt og godt skolemiljø. På denne måten tar vi tak i saker før de vokser seg store.
Terskelen for å sette inn tiltak er veldig lav på Humanistskolen, og elevene vet at vi bryr oss om dem. Vi er opptatt av at alle skal ha det trygt og godt hos oss, hele tiden.
Trivelige lokaler og flotte utearealer
Humanistskolen holder til i moderne og trivelige lokaler på Ullevaal Stadion, med omtrent 700 kvadratmeter tilgjengelig inne.
Vi stoler på elevene, og de lever opp til forventningene om at lokalene, møblene og utstyret skal behandles pent. Elevene er flinke til å rydde etter seg, og vi har service-elever som tar litt ekstra ansvar hver dag. På mange skoler må alt boltes fast eller låses inn, men hos oss står det meste fremme - og får stå i fred. Vi har heller ikke et låst skolebibliotek, men gir elevene fri tilgang til bokhyller fulle av skjønnlitteratur og faktabøker.
I langfri kan elevene fritt bruke kjøkkenet om de ønsker å lage seg et ostesmørbrød, litt nudler eller noe annet varmt. Om man har glemt matpakke, kan man få knekkebrød og enkelt pålegg av oss.
Inne på Torget er både airhockey, sjakkbrettet og boksesekken i hyppig bruk, og elevene spiller kortspill og brettspill. De fleste elevene er med i en av de mange klubbene som drives av elevrådet, og det finnes klubber både for de med interesse for musikk, Rubiks kube, musikal/teater, kortspill og bøker.
Elevrådet har kjøpt inn Nintendo Switch, og det er konkurranser på storskjerm i Auditoriet i langfri hver dag. Elevrådet arrangerer også andre typer turneringer med jevne mellomrom, og på fredager er det ofte quiz eller karaoke.
Også utendørs er det mye å gjøre i friminuttene. Skolen har egen utgang til vestre tribune, hvor elevene kan kose seg i solen. Langs gressbanen kan elevene skate, gå på rulleskøyter, sykle, sjonglere og spille boccia. På toppen av amfiet ligger en overbygget takterrasse hvor elevene kan danse, spille innebandy, fotballspill, boccia, gulv-sjakk og gulv-curling.
Inntil Ullevaal Stadion ligger Bergbanen, hvor elevene kan spille ballspill i langfriminuttene på høsten og våren. På vinteren er banen islagt, og da bruker vi den i kroppsøvingstimene til å gå på skøyter. Vi har også Damefallene i nærheten, hvor vi har en del av kroppsøvingen (vi leier sal på Athletica Domus i vinterhalvåret).
På Ullevaal Stadion er et stort utvalg av butikker, inkludert matbutikkene Coop og Kiwi. På fredager er det innimellom noen elever som kjøper seg varm lunsj på Burger King eller Domino's Pizza, med tillatelse fra sine foresatte.
Gratis frukt
Hver dag setter vi ut bugnende fruktfat i alle klasserom, som elevene fritt kan forsyne seg av. Frukten leveres fra selskapet Ferske Fristelser, og vi får fem ulike typer frukt hver uke. Spesielt populært er det med bananer, tørket eple og blåbær, men også ferske gulrøtter, kiwi, persimon, cherrytomater, epler, pærer, fersken og plommer er godt.
Det er Humanistskolens Venneforening som spanderer frukt på elevene.
Les mer om vår profil: