Læring gjennom opplevelser

• Skoletur til Spania
  • Skoletur til USA

Inspirerende utflukter hver uke

Vi tror på læring gjennom opplevelser, og det å oppleve noe sammen. Turene går til en rekke ulike steder og har svært ulikt innhold. Dette kan eksempelvis være museumsbesøk for å se kunst på Astrup Fearnley, språkutstilling på Oslo bymuseum, omvisning på Ibsen-museet eller deltakelse i interaktive spill i NHOs besøkssenter. Vi drar også ut i naturen for å lære om friluftsliv, gå på ski eller skøyter, padle, klatre eller lære å spille bordtennis.

Siden vi er opptatt av at elevene skal få ulike opplevelser, knyttes utfluktene både til naturopplevelser, museer, rollespill, musikk, festivaler, teater eller opera. Vi ser at elevene blir mer engasjerte og husker bedre når læringen kombineres med utflukter. I tillegg har det en sosial og emosjonell verdi å dele og diskutere opplevelser.

Skoletur til Spania

På Humanistskolen har alle elevene spansk som fremmedspråk, og på 9. trinn tilbringer vi én uke i byen Granada i det sørlige Spania. Dette er en by som er rik på kultur og historie, og opplevelsene står i kø.

Vi besøker det storslåtte Alhambra-palasset hvor elevene får oppleve det ypperste av datidens kunst og arkitektur, vi spaserer i de trange smugene i Albaicín før vi setter oss til på et lokalt tehus, vi går på katolsk messe, besøker en spansk skole, leser dikt i Lorca-parken, lærer å danse salsa, går på kino og koser oss på flamenco-show. Mat er viktig, og elevene får spise ekte spansk tapas, lære seg å lage tradisjonsrik spansk mat sammen med en spansk kokk, og spise churros på kafé.

Hver dag har elevene intensiv spanskopplæring på en av byens beste språkskoler. I små grupper på 5-10 elever bader de i språket flere timer hver dag, og alle opplever et stort språklig løft. Ingenting er som å lære spansk i Spania!

Granada er en trygg og oversiktlig by, og skolen leier et hyggelig herberge i den gamle bydelen Albaicín som er på listen over verdens kulturarvsteder. Alle skolens ansatte deltar på turen, så ungdommene er i trygge hender.

Skoletur til USA

På 10. trinn (høsten 2020) tar vi med alle elevene på skoletur til New York og Washington DC.

Dette er byer stappfulle av spennende opplevelser og læring, og vi er nå i gang med å planlegge innholdet.

Turen er en del av den obligatoriske undervisningen, og skolen dekker utgiftene til både reise og opphold. Alle skolens ansatte deltar på turen, og vi tar godt vare på ungdommene.