Læring gjennom opplevelser

• Skoletur til Spania på 9. trinn
  • Skoletur til utlandet på 10. trinn

Inspirerende utflukter hver uke

Vi tror på læring gjennom opplevelser, og det å oppleve noe sammen. Turene går til en rekke ulike steder og har svært ulikt innhold. Dette kan eksempelvis være museumsbesøk for å se kunst på Astrup Fearnley, språkutstilling på Oslo bymuseum, omvisning på Ibsen-museet eller deltakelse i interaktive spill i NHOs besøkssenter. Vi drar også ut i naturen for å lære om friluftsliv, gå på ski eller skøyter, padle, klatre eller lære å spille bordtennis.

Siden vi er opptatt av at elevene skal få ulike opplevelser, knyttes utfluktene både til naturopplevelser, museer, rollespill, musikk, festivaler, teater eller opera. Vi ser at elevene blir mer engasjerte og husker bedre når læringen kombineres med utflukter. I tillegg har det en sosial og emosjonell verdi å dele og diskutere opplevelser.

Skoletur til Spania på 9. trinn

På Humanistskolen har alle elevene spansk som fremmedspråk, og på 9. trinn tilbringer vi én uke i byen Granada i det sørlige Spania. Dette er en by som er rik på kultur og historie, og opplevelsene står i kø.

Vi besøker det storslåtte Alhambra-palasset hvor man får oppleve det ypperste av datidens kunst og arkitektur, vi spaserer i de trange smugene i Albaicín, spiser churros con chocolate på et lokalt torg, går på katolsk messe, besøker en spansk skole, leser Lorca-dikt i parken, danser salsa, går på kino, opplever et tradisjonelt flamenco-show og lærer oss å lage tradisjonsrik spansk mat sammen med spanske kokker.

Utenfor byen besøker vi poeten Lorca sitt barndomshjem, vi lærer om spansk olivenproduksjon mens vi vandrer i en olivenlund, og vi tar oss dypt inn i en gammel grotte hvor det bodde mennesker for over 10.000 år siden.

Hver dag har elevene intensiv spanskopplæring på en av byens beste språkskoler. I små grupper på 5-10 elever bader de i språket flere timer hver dag, og alle opplever et stort språklig løft. Ingenting er som å lære spansk i Spania!

Vi har et tettpakket faglig program hver dag, fra morgen til kveld. Det er dermed lite fritid, men desto flere felles opplevelser og stort læringsutbytte. Elevene avspaserer de lange dagene etter eksamen på 10. trinn.

Granada er en trygg og oversiktlig by, og skolen leier et hyggelig herberge i den gamle bydelen Albaicín som er på listen over verdens kulturarvsteder. Alle skolens ansatte deltar på turen, så ungdommene er i trygge hender.

Skoletur til utlandet på 10. trinn

Også på 10. trinn tar vi med alle elevene på skoletur til utlandet.

Turen er en del av den obligatoriske undervisningen, og skolen dekker utgiftene til både reise og opphold. Alle skolens ansatte deltar på turen, og vi tar godt vare på ungdommene.