Lokaler og beliggenhet

• Humanistskolen flytter i 2015 til Ullevaal Stadion
  • Skolens lokaler er moderne og trivelige og rommer et stort auditorium, læringsverksted og klasserom
  • Uteområdene ansporer til variert aktivitet
  • Det er kort skolevei fra store deler av Oslo og omegn.

Lokalene

Humanistskolen ligger på Ullevaal Stadion, kun 200 meter fra t-banestoppet Ullevål stadion stasjon (linje 3, 4 og 6) og bussholdeplass (buss 22, 23, 24, 25).

Skolen flytter i 2015 til Ullevaal Stadion. Lokalene ligger i 2. etasje, med inngang fra trappetårn A (sydvest). Innenfor døren vil elevene hver morgen bli møtt av daglig leder, som har kontor ved inngangen, og veien er kort videre inn til garderoben hvor de henger av seg yttertøyet. På Humanistskolen bruker vi innesko.

Det store auditoriet har god plass til å samle alle skolens 60 elever når vi har besøk av spennende foredragsholdere. Klasserommet ved siden av egner seg godt til dialog hvor vi sitter i ring, og til vanlig undervisning. Vindusflatene er store og gir godt dagslys i rommene. Når vi på begynnelsen og slutten av dagen har læringsverksted, benytter elevene i tillegg romslige arealer egnet for arbeid i små grupper og «stillekroker» for alenearbeid.

På varme vårdager har vi mulighet til å flytte undervisningen ut på amfitribunen til Ullevaal Stadion, hvor vi disponerer 5.000 sitteplasser!

Auditorium med god plass til å samle alle skolens 60 elever.

Klasserom med store vindusflater.

Ved behov leier Humanistskolen kinosal, klasserom og møterom av Norges Fotballforbund / Ullevaal Business Class (Foto: UBC / www.ubc.no).

Vi disponerer også et utendørs auditorium som vi kan bruke når det er varmt i været.

Uteområdene

Humanistskolen holder til i 2. etasje, med store vindusflater som gir godt dagslys i klasserommene.

Ullevaal Stadion har mye å by på i friminuttene. Skolen har utgang til vestre tribune, hvor elevene kan sitte i solen og snakke eller spille brettspill. Området er stort (ca 5.000 m2) så det er god plass både for dem som ønsker å være sosiale og de som ønsker litt ro.

På bunnen av amfitribunen kan elevene skate, gå på rulleskøyter, sykle, sjonglere og spille boccia. På toppen av amfiet ligger en overbygget takterrasse hvor elevene kan danse, spille innebandy, fotballspill, boccia, gulv-sjakk og gulv-curling. Der er det også mulig å bruke Xbox!

Amfitribunen ligger i sin helhet skjermet fra støy og trafikk, og har gode lysforhold med mulighet for å oppholde seg i solen eller oppsøke skygge, samt å kunne søke ly under tak.

Inntil Ullevaal Stadion ligger Bergbanen (7.000 m2), hvor elevene kan spille ballspill i langfriminuttene på høsten og våren. På vinteren er banen islagt, og da bruker vi den i gymtimene til å gå på skøyter.

Overbygget takterrasse hvor elevene kan danse, spille innebandy, fotballspill, boccia gulv-sjakk og og gulv-curling.

Elevene disponerer hele vestre tribune i friminuttene – definitivt Norges kuleste skolegård! Langs gressbanen kan elevene skate, gå på rulleskøyter, sykle, sjonglere og spille boccia.

Elevene har mulighet til å bruke Xbox og fotballspill i friminuttene.

Elevene har mulighet til å spille Xbox og fotballspill i friminuttene.

Bergbanen kan brukes til ballspill i langfriminuttene på høsten og våren. På vinteren er banen islagt, og da bruker vi den i gymtimene til å gå på skøyter.  (Foto: Ole Haug / www.olehaug.com)

Skolevei

Det er enkelt å komme seg til Humanistskolen. Skolen ligger 200 meter fra t-banestoppet Ullevål Stadion stasjon (linje 3, 4 og 6) og bussholdeplass (buss 22, 23, 24, 25). En skolevei på en halvtime (dør-til-dør) bør være akseptabelt for alle, og kartet under viser det geografiske området som ligger innenfor denne reiseavstanden med kollektivtransport (inkludert overgangstid ved bytte).

(Kilde: Mapnificent)

Kartet er kun veiledende. For å finne nøyaktig reisetid og anbefalt reiserute, vennligst skriv inn din gateadresse i søkeboksen til høyre (husk etterpå å justere reisetidspunktet til dagtid på en hverdag!).

Elever som bor mer enn 4,0 kilometer fra skolen får gratis reisekort med Ruter innen sin hjemkommune. Det er gangavstanden på Google Maps som legges til grunn ved avstandsberegningen.

Ved foreldremøter og konferansetimer parkerer man gratis i parkeringshuset på Ullevaal Stadion i inntil 1,5 timer.